Vervolg-paginaslider-koopmanimmink3B vervolg-paginaslider-koopmanimmink4 Vervolgslider_1 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

VETOS nieuws 30 11 2016 foto1Een fijn Toyota-verhaal uit Amerika: na een hoop tegenslag wint een rallyteam alsnog het nationale rallykampioenschap. Hun auto: een Toyota RAV4. Bepaald geen alledaags rallymonster.

VETOS nieuws 30 11 2016 foto2

De tegenslag was een did not finish tijdens het voorlaatste evenement waaraan het snelle koppel deelnam. Uitvallen is geen prettig idee als je in de race bent voor het kampioenschap in - en dat is bijzonder - het 2WD-klassement. Inderdaad, de RAV4 is van het voorwielaangedreven soort. Nog specialer is dat het gaat om een versie met de 2,5-liter viercilindermotor en een automatische transmissie. Gemak dient de mens, nietwaar? Een video over het team laat niettemin goed zien dat coureur Ryan Millen zijn wagen in prachtige drifts door bochten sleurt, alsof het een achterwielaandrijver is.

VETOS nieuws 30 11 2016 foto3

Slijtageslag

De aanvankelijke tegenspoed werd tijdens de laatste rally omgezet in voorspoed. Daar kwam wel een beetje geluk bij kijken, omdat de bemanning van een oude, maar snelle Ford Escort RS1800 die Ryan en zijn bijrijdster (en echtgenote!) Christina Fate aldoor voorbleef na een stuurfout van de weg raakte en de strijd moest staken. Toch was de rally bepaald geen makkie voor het Toyota-team. In verband met zware voorgaande rally's en een intensief voorprogramma van het laatste evenement, waarin onder meer demonstraties aan de pers werden gegeven, verscheen de auto niet optimaal geprepareerd aan de start. Toen wisten Ryan en Christina bovendien nog niet welke verschrikkingen hen te wachten stonden: het 160 kilometer lange parcours zou een ware slijtageslag worden.

VETOS nieuws 30 11 2016 foto4

Voetjes aan de vloer

Juist door de zwaarheid van het parcours kwam een doorslaggevend voordeel van de Toyota RAV4 naar voren. Doordat het een SUV is, heeft hij lange veerwegen. Dat helpt de auto om onder alle omstandigheden zoveel mogelijk de 'voetjes aan de vloer' te houden, waardoor de bestuurder de maximale controle behoudt. Bovendien is het een Toyota, wat veel, zo niet alles zegt over de betrouwbaarheid van de auto. Inderdaad bleef de wagen, waarvan de techniek zo goed als standaard is, onverstoorbaar presteren. En dat is uiteraard de eerste vereiste om überhaupt een race of rally te kunnen winnen. Volgend seizoen zijn Ryan Millen en Christina Fate weer van de partij met hun trouwe RAV4.

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf koopman immink

Albert Soncklaan 4
1701 BX Heerhugowaard

Tel : 072-5712710
E-mail: info@koopmanimmink.nl

Openingstijden

staticmap

volg ons op facebook

footer-voordelig-veilig

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.