Vervolg-paginaslider-koopmanimmink3B vervolg-paginaslider-koopmanimmink2 vervolg-paginaslider-koopmanimmink1 vervolg-paginaslider-koopmanimmink4

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

12 12 2017 1Een kleine robot, waarmee je gezellig kunt kletsen is sinds kort te koop bij de Japanse Toyota-dealers. Maak kennis met de zeer aaibare Kirobo Mini.

12 12 2017 2

Kirobo Mini ziet eruit als een kinderspeelgoed, maar is veel meer dan dat. Het is, zoals Toyota het noemt, een ‘communicatiepartner’. En wel eentje die je voor het broodnodige gezelschap in huis kunt halen. Of ergens mee naartoe kunt nemen, want de kleine rakker past met zijn hoogte van 10 centimeter gewoon in je jaszak. Het bijzondere van Kirobo Mini is dat je met hem kunt converseren. Misschien niet over zware maatschappelijke thema’s, maar wel over koetjes en kalfjes - precies waaraan een mens soms even behoefte aan heeft.

12 12 2017 3

Oogcontact
Kirobo Mini heeft een enorm leerproces doorgemaakt bij de ingenieurs van Toyota en de universiteit van Tokio. Daardoor is hij in staat om zijn hoofdje te richten naar degene die tegen hem spreekt en maakt hij automatisch oogcontact. Hij onthoudt ook wat er allemaal wordt gezegd en gebruikt dat voor latere conversaties. Ga je met hem uit wandelen, dan kan hij opmerken dat je ergens al eens eerder bent geweest. Stap je uit je auto, dan roept hij dat hij niet graag alleen achtergelaten wil worden. Is dat een vriendje of een handenbindertje? Grappig is dat hij gezichtsuitdrukkingen herkent en - bij een sip gezicht - vraagt wat er aan de hand is. Hij kan je ook complimenteren als je blij kijkt.

12 12 2017 4

Japans
Maar ja, hoe converseer je met de robot? Toyota geeft wat voorbeelden, waaruit bijvoorbeeld blijkt dat hij bepaalde functies van auto’s begrijpt. Als iemand tegen hem zegt dat de auto waarschijnlijk getankt moet worden, zegt Kirobo Mini “Ja, hij lijkt wel hongerig te zijn!” En als iemand zich hardop afvraagt of hij thuis de deur wel op slot heeft gedaan, moedigt de robot je aan om dat nog even na te gaan. En als je hem vertelt dat je een bepaald gerecht graag eet, zal hij er later nog eens een praatje over maken. Gezellig. Maar: wel allemaal in het Japans. Of hij vreemde talen kan leren, zegt Toyota er niet bij. Verder moet je een kleine 350 euro voor hem over hebben. De garantie is - Toyota kennende - ongetwijfeld prima.

 

Actueel

 • Zien en gezien worden

  05-12-2018

   

  De herfst en winter zorgen vaak voor regen, harde wind en slecht zicht! Een lage zon kan ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Is de verlichting van

  ...

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf koopman immink

Albert Soncklaan 4
1701 BX Heerhugowaard

Tel : 072-5712710
E-mail: info@koopmanimmink.nl

Openingstijden

staticmap

volg ons op facebook

footer-voordelig-veilig

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

Onze Partners:

 • AVERUS Financial Services
 • BOVAG Autoverzekering
 • Nationale Auto Pas

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.