Vervolg-paginaslider-koopmanimmink3B vervolg-paginaslider-koopmanimmink4 Vervolgslider_1 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

14 11 2017 1Om als Japans bedrijf voet aan wal te zetten in het naoorlogse Amerika, is veel lef nodig. Toyota zette die moedige stap 60 jaar geleden en is inmiddels geheel verweven met de Amerikaanse samenleving. 

14 11 2017 2

Onder het motto ‘je moet ergens beginnen’, vestigde het nieuwe, Amerikaanse hoofdkwartier van Toyota Motor Corporation zich op 31 oktober 1957 in Hollywood, Californië. Met een kleine ploeg mensen betrok het een voormalig dealerbedrijf van het Amerikaanse merk Rambler, oppervlakte nog geen 280 vierkante meter. Het enige model heette toen nog Toyopet Crown, een bescheiden personenauto waarvoor de Amerikaanse koper niet direct warm liep. Let wel, dit was de tijd waarin de enorme, zeer uitbundige en gevleugelde Fords, Chryslers en Chevrolets het straatbeeld bepaalden.

14 11 2017 3

Celica, Camry en de rest
De Crown kreeg snel gezelschap van nieuwe modellen, met de legendarische Land Cruiser als eerste familielid. Voor een geweldige impuls zorgde de Toyota Corolla, de auto die sinds de jaren zestig een wereldwijd succes is. Het feit dat Toyota in Californië een eigen designstudio voor Amerikaanse modellen opende, geeft wel aan hoe toegewijd het bedrijf is voor de markt waar het zich bevindt. Hier ontstond in de jaren zeventig onder meer de prachtige Celica (foto: prototype). Zeer geliefd was ook de Camry, die het meermaals tot de best verkopende personenauto van de Verenigde Staten schopte. Andere, in Amerika populaire modellen waren de Avalon, Sienna, 4Runner en Tacoma. 

14 11 2017 4

Grote werkgever
De productie in de Verenigde Staten begon bescheiden, met laadbakken voor pick-ups waarvoor het een bedrijf in Long Beach inschakelde. Een scherp contrast met de tien enorme auto- en onderdelenfabrieken die het nu in eigen beheer heeft. Dat geldt ook voor het eigen technische ontwikkelingscentrum, dat inmiddels al veertig jaar operationeel is. Inmiddels is Toyota onlosmakelijk met de Amerikaanse samenleving verbonden. Het heeft bijna 1.500 dealerbedrijven en biedt werkgelegenheid aan maar liefst 136.000 mensen, de onmisbare bedrijven van toeleveranciers meegerekend. Zeer indrukwekkend.

14 11 2017 5

Mobiliteitsbedrijf
Dit inmiddels enorme bedrijf, Toyota Motor North America, is drie jaar geleden verhuisd naar een geheel nieuw onderkomen in Plano, Texas en ziet zichzelf inmiddels minder als autofabrikant en steeds meer als een bedrijf dat miljoenen mensen dagelijks voorziet van betrouwbare en innovatieve mobiliteit.

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf koopman immink

Albert Soncklaan 4
1701 BX Heerhugowaard

Tel : 072-5712710
E-mail: info@koopmanimmink.nl

Openingstijden

staticmap

volg ons op facebook

footer-voordelig-veilig

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.